ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

 

115 7504

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη και των επτά Αγίων Μαρτύρων Γυναικών, Χαριέσσης, Γαληνής, Νίκης, Καλίδος, Νουνεχίας, Βασιλίσσης και Θεοδώρας, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του Επισκοπείου.

Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Κυριακής, 15 Απριλίου 2018, τελέστηκε Ι. Αγρυπνία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανασίου Πέζου, των Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοντογιάννη, π. Νικολάου Πολύζου, π. Πέτρου Τζέκου, των Αιδεσ. π. Πέτρου Καγιούλη, π. Άγγελου Λιάκη, των Διακόνων του π. Νικόλαου Βαρδουνιώτη, π. Δαμασκηνού Γεννηματά, π. Γεωργίου Μαρινάκη, π. Ευαγγέλου Κυνηγάρη και ευσεβών Χριστιανών που άδραξαν της ευκαιρίας να προσκυνήσουν τα Ι. Λείψανα των Αγίων, αποτμήματα των οποίων φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολή μας.

Το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διακόνησαν ο Χοράρχης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» και Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου κ. Αναστάσιος Γιούλης με μαθητές του από την Σχολή.  

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον σύντομο λόγο του δοξολόγησε το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για τις πολλές δωρεές Του κυρίως όμως για την Ανάστασή του. Τρανή απόδειξη της Αναστάσεως του Χριστού είναι τα Ι. Λείψανα των Αγίων μας που με την αφθαρσία τους δείχνουν την νίκη κατά του θανάτου. Αναφέρθηκε επίσης, στην βιωτή και το μαρτύριο των εορταζόμενων Αγίων και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ιδιαίτερη ευλογία να φυλάσσονται αποτμήματα των Ι. Λειψάνων Τους στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

115 7557

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ