ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

116 0240

 

Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν Κληρικοί της πόλεως της Κορίνθου. Αφού έψαλαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο ακολούθησε η Ι. Λιτανεία του Επιταφίου στους δρόμους του Συνοικισμού. Λίγο πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, παρουσία των πολιτικών εκπροσώπων και των ευσεβών Χριστιανών, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του ξεριζωμού των κατοίκων της Σμύρνης και της Μ. Ασίας γενικότερα, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες που αντιμετώπισαν τότε, δεν έπαψαν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Θεοτόκο, γιατί γνώριζαν ότι η Παναγία μας είναι η μόνη που μπορεί να τους προστατεύει αλλά και να τους μεταφέρει από την γη στον ουρανό, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, και στις μέρες μας, οι Χριστιανοί έχοντας την Παναγία μας στήριγμα ξέρουμε να παλεύουμε και να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία. Ολοκλήρωσε τον λόγο του καλώντας τους πιστούς να αναπέμψουν θερμές προσευχές προς την Υπεραγία Θεοτόκο ώστε να πάψουν οι πυρκαϊές, που ταλαιπωρούν την Πατρίδα μας,  ενώ έψαλαν το «τη Υπερμάχω» ως ευχαριστία για την απελευθέρωση των δύο Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού από τις Τουρκικές Φυλακές. 

116 0321

Την κυριώνυμο ημέρα Τεταρτη, 15 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και ομίλησε στους ευσεβείς προσκυνητές αναφερόμενος στην εορτή της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η των πάντων Χαρά, ειδικά των θλιβομένων, των αδικουμένων, των ασθενούντων, των ορφανών και όλων των καταπονουμένων, αφού βλέπει όλους τους πιστούς σαν παιδιά της και τους δίδει απλόχερα την χαρά και την προστασία της.  

1

Στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα  προς τους πιστούς, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, συγχαίροντάς τους ταυτόχρονα για την πίστη και την αγάπη τους προς την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για την Εκκλησία μας.                                     

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.