ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ 5/ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΝΩΠΟΥ ΚΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

 

116 1807

Το Σάββατο, 20η-10-2018, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ιερουργούντων των Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Καθηγουμένου της ως άνω Ι. Μονής και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας, και κ. Αρκαδίου Ραζνύ, τελέσθηκε Θ. Λειτουργία και Αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο  υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε (5) ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κληρικοί και λαϊκοί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου, μας, προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Σπυρίδωνος, του οποίου το λείψανο αναπαύεται στο Κοιμητήριο της εν λόγω Ι. Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην τάξη της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας να τελεί προσευχές και δεήσεις υπέρ των επ’ ελπίδι αναστάσεως κεκοιμημένων αδελφών μας, στην προσωπικότητα του αειμνήστου Αρχιερέως, καθώς και στην προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Εκκλησία γενικότερα.

116 1834

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του Επιμνημόσυνο Τρισάγιο, υπό της Ιεράς Μονής προσεφέρθη «κέρασμα» σε όλους όσους συμπροσευχήθηκαν, κατά την τέλεση του Αρχιερατικού Μνημοσύνου, και παρετέθη ακολούθως «μακαρία» εις ανάπαυσιν της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ