ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

115 2769

 

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως, π. Ιωάννου Παπαντωνίου, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού  Κορίνθου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης Λειτούργημα και την τεράστια ευθύνη των λειτουργών οι οποίοι πρωτοστατούν στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού, επιτελούν τα Ι. Μυστήριά Του και διοικούν το σώμα της Εκκλησίας, ώστε να διατηρείται η τάξη εντός Της. Επιπρόσθετα, εξήρε την σεμνή βιωτή, το έργο και την διακονία του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Παπαντωνίου, του Πνευματικού, τονίζοντας ότι η Ιεροσύνη δεν είναι αδιάδοχη αλλά συνεχίζει με νέους Κληρικούς προκειμένου το σωστικό έργο της Εκκλησίας να μην σταματά ποτέ. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε και τις δύο νέες Χειροτονίες, που πρόκειται να τελέσει τις επόμενες ημέρες, αυτές του κ. Γεωργίου Μαρινάκη του Ευθυμίου, εγγάμου,  καταγομένου εκ του χωρίου Άγιος Βασίλειος Κορινθίας, που θα τελεσθεί αύριο, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εντός του Επισκοπείου,  και του κ. Ευαγγέλου Κυνηγάρη του Αθανασίου, εγγάμου, καταγομένου εκ Κορίνθου, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών.

Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ