ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Aναδημοσίευση απο το Εκκλησιαστικό site Romfea.gr)

Λάρισα | Αιμίλιος Πολυγένης

Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η πόλη της Λάρισας τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με τον πολυαρχιερατικὸ πανηγυρικὸ εσπερινὸ και κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, με την πανηγυρικὴ πολυαρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας του αγίου Αχιλλίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και εν συνεχεία στην πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Mουάνζα κ.Ιερωνύμου, Σιδηροκάστρου κ.Μακαρίου, Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ.Διονυσίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Εντυπωσιακὴ ήταν η συμμετοχὴ όλων των τοπικών αρχόντων, του Στρατού και της Αεροπορίας, καθώς και του πιστού λαού της Λάρισας και των γύρων περιοχών, του ευσεβούς ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Λαρίσης και ευσεβών κληρικών, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της ελληνικής γης για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον πολιούχο Άγιο της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος από το περίσσευμα της αγαπώσης τον Θεόν καρδίας του, ευχαρίστησε τον Άγιο Αχίλλιο, που τον αξίωσε για άλλη μια φορά να προσέλθει στην χάρη Του καθώς και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο, για την χαρά που του έδωσε να βρεθεί στην πόλη της Λάρισας και να συμμετάσχει στις πανηγυρικές αυτές εκδηλώσεις.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο θαυμαστὸ Βίο του αγίου Αχιλλίου και στην ενεργὴ συμμετοχή του στην καταδίκη του Αρείου.

Η καταδίκη του Αρείου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, διεφύλαξε την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και σταθεροποίησε την πορεία του σκάφους της μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχτηκε από την αίρεση του Αρείου.

Τέλος ευχήθηκε η τοπικὴ Εκκλησία της Λάρισας να ευφραίνεται για τον πολιούχο της και ζήτησε από τον άγιο να μεσιτεύει προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε η πατρίδα μας να ειρηνεύει και οι ψυχές των ανθρώπων να ευφραίνονται και να αγάλλονται μέσα στην μεγάλη χαρά της Αναστάσεώς Του.

 

silitourgo-larisa-41

 

silitourgo-larisa-21

 

silitourgo-larisa-37

 

silitourgo-7

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ