Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

116 0384

 

Στην γενέτειρα του Αγίου Γερασίμου του νέου Ασκητού, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, και στο Ι. Ησυχαστήριο, που τιμάται στο όνομά Του στο Λουτράκι, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος κατά το παρελθόν διήμερο 15 και 16 Αυγούστου 2018.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018, το απόγευμα τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου. Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου και στον σύνδεσμο που είχε με την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ τόνισε ότι οι Άγιοι είναι ζωντανοί, ακούουν τις προσευχές μας και πρεσβεύουν στον Κύριο μας για την σωτηρία μας. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε στην Γερόντισσα και στην Ι. Αδελφότητα όπως ο αδιαλώβητος Άγιος, που το Ι. Σκήνωμα του αναπαύεται στην Κεφαλλονιά και στο εκεί ιδρυθέν υπ᾿ αυτού Γυναικείο Μοναστήριον, να τις εμπνέει στην ασκητικότητα του βίου τους και η χαρά του Χριστού να πλημμυρίζει τις καρδιές τους. 

 

DSC01501

 Την Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου, πλησίον του Αρχοντικού των Νοταράδων, και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μας ομιλήσας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή που αναγινώσκεται εις μνήμας Οσίων και που αναφέρεται στους Μακαρισμούς του Χριστού, που απαρτίζουν την τέλεια προσωπικότητα του Χριστιανου γενικότερα αλλά και των Οσίων ιδιαιτέρως, παράλληλα αναφέρθηκε στην σεμνή βιωτή του  εορταζόμενου Αγίου Γερασίμου, ο οποίος εφήρμοσε τους λόγους του Κυρίου, και παρά τους ονειδισμούς και τις συκοφαντίες, απέλαβε τον «μισθό» του και τώρα, χαίρων κατά τους Μακαρισμούς, πρεσβεύει για εμάς στον ουρανό, ενώ εμείς που τιμούμε την μνήμη του στην γη οφείλουμε να τον μιμούμεθα.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους πανηγυρίζοντες πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου. Μετά το πέρας της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην πλησιόχωρη Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου για προσκυνηματικούς λόγους και παρακάθησε μαζί με τους συνοδούς του στην Τράπεζα, που παρέθεσαν οι Μοναχές της Ι. Μονής.      

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.