ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩ ΔΙΜΗΝΙΟ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

 

115 7667

Το απόγευμα της Κυριακής, 22 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Γεωργίου – Μακαρίου Κορίνθου, όπου και ομίλησε στους παριστάμενους πιστούς για τον βίο και τα πολλά χαρίσματα του Αγίου Γεωργίου υπό το φώς το πρίσμα της Αναστάσεως του Χριστού. Ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να παρακαλέσει τον Άγιο, ως «των αιχμαλώτων ελευθερωτή», να ελευθερώσει τους δύο στρατιώτες μας, που βρίσκονται αδίκως και καταχρηστικώς αιχμάλωτοι στις Τουρκικές Φυλακές.

115 7729

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ημέρα μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου στο Άνω Διμηνιό της Αρχιερατικής Περιφερείας Σικυώνος. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, συνέδεσε τη λαμπρότητα του βίου του ενδόξου μας Αγίου με την αξία της Λαμπρής (Αναστάσεως). Διέλαμψε ο Άγιος από την στιγμή που δεν φοβήθηκε τον θάνατο. Αρνούμενος τα προνόμια, που απολάμβανε εν ζωή, και με όπλο την πίστη του στον Αναστάντα Κύριο και Σωτήρα μας μαρτύρησε και έκτοτε αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων Αγίων της λαμπράς χορείας των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό οφείλουμε και οι σημερινοί άνθρωποι να λάμπουμε ως φωτόμορφα παιδιά της Εκκλησίας ακολουθώντας το παράδειγμά του, μιμούμενοι τον βίο του και προσβλέποντας και στην δική μας «ανάσταση». Αυτό εξάλλου, είναι και το νόημα της Αναστάσεως, που κηρύσσει η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε ευχόμενος, η Ανάσταση του Κυρίου μας και οι πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, να βοηθούν και να επηρεάζουν θετικά την ζωή του Τόπου μας, όπως κάνουν επί 2.000 χρόνια.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ