ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC07544

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ευσταθίου Κλουκινιώτη, υιού του Αιδεσ. Ιερέως π. Σπήλιου Κλουκινιώτη, εφημερίου Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ζευγολατείου, ετέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας Κορινθίας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά», ο Ιερομ. π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου καθώς και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσ. π. Τσαμπίκος Πετρόπουλος.

Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον δίκαιο και πολύαθλο Ιώβ, ως διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση για τους ανθρώπους εκείνους που δοκιμάζονται, θλίβονται και χάνουν προσφιλή τους άτομα, ωστόσο παραμένουν εδραίοι στην πίστη τους προσμένοντας και προσδοκώντας την ανάσταση και την αιωνιότητα και δεν παύουν να δοξολογούν τον Θεό επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Ιώβ :«Εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπὸ τοῦ νῦν, καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος.».

Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ευσταθίου, ευχόμενος προς τον Ιερέα πατέρα του και την Πρεσβυτέρα μητέρα του ως και τους λοιπούς συγγενείς του ο Κύριος να τους παρηγορεί και να τους δίδει δύναμη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ