ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/10/2018:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.

 

AFISA1

 

Γίνεται γνωστό ότι, με αφορμή την ιστορική Επέτειο του  «ΟΧΙ», την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα (δίπλα στην παλιά Ιερατική), η Ιερά Μητρόπολη μας και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» διοργανώνουν «Εκδήλωση Τιμής», η οποία εφέτος θα εί­ναι α­φι­ε­ρω­μέ­νη στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου (τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής) Μιχαήλ Κωνσταντινίδη (1892-1958) για την προσφορά του «στα μαύρα χρόνια της Κατοχής», με την συμπλήρωση 60 ετών από την εις Κύριον εκδημία του και θα πε­ρι­λαμ­βά­νει:

 

  • Ο­μι­λί­α από τον κ. Λάμπρο Ψωμά, Θεολόγο με θέ­μα: «ΜΙΧΑΗΛ (1892-1958), ο στοργικός Επίσκοπος στα μαύρα χρόνια της Κατοχής».
  • Προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού για την δράση του Ιεράρχου κατά τα έτη 1940-1944.
  • Α­πό­δο­ση τρα­γου­διών α­πό την χο­ρω­δί­α των Εκ­παι­δευ­τη­ρί­ων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

 

Καλείσθε όλοι να παρευρεθείτε σ’ αυτήν την Εκδήλωση μνήμης και τιμής ως υπόχρεοι στους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πολύπαθης Πατρίδας μας, αλλά και για να πληροφορηθείτε την προσφορά του Ιεράρχου και στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ