«IB’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 03 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόχας.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωίθα τελεσθεί Παράκληση εις την Αγία Υπομονή.
Την ίδια ημέρα στηΤζάφειο Αίθουσα, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 04:00-07:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μικρός Εσπερινός και η Παράκληση εις τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 09:00 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν πάντων των Αγ. Αποστόλων, Συνεργών του Απ. Παύλου εν Κορίνθω και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλουν αι Μοναχαί του Ιερού Ησυχαστηρίου «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού και εις το αριστερόν αναλόγιον αι Μοναχαί της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, βοηθούμεναι υπό πασών των δυναμένων να ψάλλουν μοναχών, αδελφών πασών των Ι. Μονών καιΗσυχαστηρίων της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωίθα τελεσθεί Παράκληση εις τον Άγιο Σωφρόνιο Πατρ. Ιεροσολύμων.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Μικρός Εσπερινός και Παράκληση εις ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σολυγείας.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωίθα πραγματοποιηθεί Παράκληση εις τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 06:00 το απόγευμα θα γίνει ο Μικρός Εσπερινός και η Παράκληση εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
Την ίδια ημέρα στοναύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού και ώρα 09:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση «Συνδέσεις» με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας και μουσικούκ. Αγγελικής Τουμπανάκη.
Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Παράκληση εις τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 06:30 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ του Β’.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Συνοδικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ του Β’,πλαισιουμένου από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες: Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ,Νέας Σμύρνης κ. ΣΥΜΕΩΝ, Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. ΙΩΑΝΝΗ, τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπο Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΕΝΤΑ, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. ΣΥΜΕΩΝ, καθώς και τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες: Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟ,Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, Ταμασού και Ορεινής κ. ΗΣΑΪΑ (εκ της Εκκλησίας της Κύπρου)Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ, Σταγών και Μετεώρων κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους: Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟ, Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ, Ανδρούσης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟ, ως και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
Την ίδια ημέρα και ώρα 09:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων Παναγίας της «Παραμυθίας», Αποστόλου Παύλου και των εν Κορίνθω διαλαμψάντων Αγίων, τουΙερού Λειψάνου του Απ. Παύλου, ως και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν τη Κορινθία Αγίων.
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 06:45 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών: Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ,Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ταμασού και Ορεινής κ. ΗΣΑΪΑ (εκ της Εκκλησίας της Κύπρου)Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. ΙΩΑΝΝΗ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Σταγών και Μετεώρων κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ, Ανδρούσης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Επίσης, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση εις τον κ. Δαμιανό Κωνσταντίνου, Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και Παράκληση εις τονΑπόστολο Παύλο.
Την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα στην Αρχαία Κόρινθο θα γίνει η Εκκίνηση Λιτανευτικής πομπής από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός εις το Βήμα του Γαλλίωνος (Αρχαιολογικός Χώρος) με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών: Μαντινείας και Κυνουρίαςκ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ταμασού και Ορεινής κ. ΗΣΑΪΑ (εκ της Εκκλησίας της Κύπρου)Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνηςκ. ΙΩΑΝΝΗ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Σταγών και Μετεώρων κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ, Ανδρούσης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο εκ της Εκκλησίας της Κύπρου Πανιερ. Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. ΗΣΑΪΑΣ.
Θα ψάλλει η Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη,Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.
Την ίδια ημέρα στονπροαύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 09:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Εκδήλωση από τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Άσσου «Η ΡΕΑ».
Την ίδια ημέρα στηνκεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου και ώρα 09:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Εκδήλωση.
Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία υπό του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πάντων Χαράς» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου.
Την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη προς Ευλογία της Ι. Εικόνος και των Ι. Λειψάνων εις το Νοσοκομείο Κορίνθου, τη Σχολή Μηχανικού, την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Φυλακές.
Την ίδια ημέρα στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Αναργύρων Αρχ. Κορίνθου και ώρα 07:30 το απόγευμαθα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 09:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία.
Την Κυριακή 01 Ιουλίου 2018 στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Αναργύρων Αρχ. Κορίνθου και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.
Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 09:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
 
Τη Δευτέρα 02 και Τρίτη 03 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί διήμερο Παγκορινθιακό προσκύνημαστην Μεγαλόχαρη και τα Σεβάσματα της Τήνου, με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Δηλώσεις συμμετοχής στους Ιερείς των Ενοριών μέχρι τις 27 Ιουνίου.
 
 
Εκ του Ιερού Ναού