Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΚΑΙ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 

115 9951

 

Την Παρασκευή το απόγευμα, 10 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ι. Παράκληση, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας με την συμμετοχή πολλών πιστών που έσπευσαν να συμμετάσχουν την Ι. Ακολουθία και να ωφεληθούν από τους διδακτικούς λόγους του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά επιτεύγματα της επιστήμης και της ανθρωπότητας, τα οποία πολλές φορές κάνουν τον άνθρωπο άπληστο και εγωϊστή που, προκειμένου να αποκτήσει πολλά και να ζήσει περισσότερο, δεν διστάζει να καταστρέψει και να πάει ενάντια στην φύση, ενώ ο πιστός άνθρωπος, που κάνει πράξη την Αποστολική ρήση: «Έχοντες δε διατροφάς καί σκεπάσματα, τούτοις αρκεσθησόμεθα» (Α’ Τιμ. 6, 8-9), σέβεται  και τηρεί τις εντολές του Θεού, δεν παραβιάζει την φύση, ζει με αξιοπρέπεια και αυτάρκεια, σεβόμενος την δημιουργία και κυρίως τον Δημιουργό Τριαδικό Θεό, ώστε πλησίον Του να αξιωθεί και της αιωνίου ζωής. 

  

115 9981

 

Στην συνέχεια χοροστάτησε στην Ι. Αγρυπνία στην Ι. Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βράχου Νεμέας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικού κάλλους Καστρομονάστηρο που τις ρίζες της έχει στα βάθη των πρωτοχριστιανικών χρόνων. Επιπρόσθετα, και η Εθνική της δράση κατά την Τουρκοκρατία υπήρξε σημαντική, αφού απ’ αυτήν ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκκίνησε για την νικηφόρο μάχη στα Δερβενάκια. Η Ι. Μονή καθώς βρίσκεται αγκιστρωμένη στους βράχους παραπέμπει συνειρμικά στο δέος και την ομορφιά των Μετεώρων. Η Ι. Ακολουθία τελέστηκε υπαιθρίως, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στον έμπροσθεν της Ι. Μονής χώρο με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. κ. Θεοκλήτου Φραγκιουδάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας Αιδεσ. Πρωτ. κ. Αθανασίου Αλτανοπούλου, Ιερέων της περιοχής και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν τον χώρο για να αγρυπνήσουν προς τιμήν της προστάτιδός των «Παναγίας του Βράχου».

 Ο Σεβ. Ποιμενάρχης,  αφού αναφέρθηκε στην αγάπη και τον σεβασμό των Νεμεατών για το ιστορικό και πνευματικό αυτό σέμνωμα του τόπου τους ευχήθηκε όπως η «Παναγία των Βράχων» μας γιγαντώνει την πίστη και την αφοσίωσή μας στα Ελληνορθόδοξα πάτρια, στον Ηγούμενο δε και στους αγρυπνήσατες πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

                  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ