Η ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΑΣ.

 

Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Αναστασίου Οικονομόπουλου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Νεράτζας Κορινθίας.

Στον Επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα ως χάρισμα, που δίδεται από τον Θεό, για την διακονία των πιστών, κάτι που ο μακαριστός με πολλή αγάπη, ταπεινότητα, και πνευματικότητα, επετέλεσε επί τεσσαράκοντα (40) συναπτά έτη, εργαζόμενος άοκνα στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κενό, που αφήνει στην Τοπική μας Εκκλησία, η εκ του κόσμου τούτου εκδημία του, αφού η αναπλήρωση των κενών από νέους Κληρικούς καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη λόγω της σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, καθώς οι θέσεις που δίδονται πλέον από την Πολιτεία στις Ι. Μητροπόλεις δεν επαρκούν ούτε για τα τυπικά.

Ο μακαριστός π. Αναστάσιος Οικονομόπουλος γεννήθηκε το 1937 στην περιοχή του Αρχ. Φενεού Κορινθίας, υπήρξε έγγαμος Ιερεύς και πατέρας τριών (3) παιδιών, Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου κυρό Παντελεήμονα, Διάκονος τον Νοέμβριο του 1978 και Πρεσβύτερος τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, υπηρέτησε ως Εφημέριος τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, απεσπάσθη προσωρινά στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Καλυβίων και από το 1989 υπηρετούσε ως Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Βλασίου Νεράτζας Κορινθίας, αναλώνοντας «εαυτόν» υπέρ της δόξης του Θεού και της διακονίας του ποιμνίου της Ενορίας του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!