ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ.

 

105 2632

Επέστρεψε χθες αργά το βράδυ, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος από την ολιγοήμερη Ιερά Αποδημία στους Αγίους Τόπους και στο εκεί Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την Ιερά αυτή Αποδημία είχε οργανώσει ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Κοιμησεως της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας Κορίνθου, με ολιγάριθμο «γκρουπ» προσκυνητών από την Κορινθία. Στην Ιερά αυτή αποδημία του Σεβ. Μητροπολίτη μας συμμετείχαν οι Αιδεσ. π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Πέτρος Τζέκος και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Πέτρος Καγιούλης, ως και ο κ. Νικόλαος Σταυρέλης, Δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος επικοινωνίας του Δήμου Κορινθίων.

Την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας επισκέφτηκε καθηκόντως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τον υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου, όπου είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ως ένδειξη τιμής, προσέφερε στον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο μια Ποιμαντορική βακτηρία, ενώ ο Μακαριώτατος ανταπέδωσε, ως ευλογία, Αρχιερατικό Σταυρό και Εγκόλπιο, στους δε Κληρικούς και τους λαϊκούς έδωσε, για ευλογία, αναμνηστικά.

Αμέσως μετά από την επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων άρχισε η ξενάγηση στα μέρη, όπου περπάτησε, κατά την Θεόσωμη Παρουσία Του επί της γής, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και στα οποία διαδραματίσθηκαν τα σωτηριώδη γεγονότα της Ενσάρκου Οικονομίας Του.

     Ύψιστη τιμή και ιδιαίτερη ευλογία, για ολόκληρη την Εκκλησία της Κορίνθου, απετέλεσε το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος συμπλήρωσε δεκαετία δεξιάς οιακοστροφίας στο πηδάλιο της Αποστολικής μας Μητροπόλεως, ύψωσε ικετευτικά τα Αρχιερατικά χέρια του και ευχήθηκε υπέρ του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου, της Πατρίδας μας που δοκιμάζεται αυτό το διάστημα ηθικά και υλικά, αλλά και για την Εκκλησία μας και ολόκληρο τον κόσμο στον Φρικτό Γολγοθά, στον Πανάγιο Τάφο, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, στον Ιορδάνη ποταμό, στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλους Αγίους Τόπους. Είθε η Ιερή αυτή Αποδημία να αποτελέσει πνευματική ενίσχυση για τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα το πολυσχιδές έργο του στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και αφορμή για την αναζωπύρωση της πίστεως και του ένθεου αγώνα των Κληρικών και των πιστών Λαϊκών, που ακολούθησαν τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο Ιερό αυτό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.          


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ