ΔΥΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.

 

(Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου η Α’ και

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κορίνθου η Β’).

 

Γίνεται γνωστό ότι δύο Εορταστικές Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Ι. Μητρόπολή μας με την ευκαιρία της ερχομένης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου μας και την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως Του.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, 1η Απριλίου και ώρα 19:00’, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η Α’ Εορταστική Εκδήλωση. Η Εκδήλωση αυτή ουσιαστικά είναι μια θρησκευτική συναυλία του Συνθέτη και Μαέστρου κ. Μιχάλη Κοκκίνη με τίτλο «Εξέδυσάν με». Το έργο βασίζεται σε λέξεις και φράσεις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και αποτελεί μια μεγάλη προσευχή την οποία με πρωτότυπο μουσικό και καλλιτεχνικό τρόπο θα αποδώσει η Δημοτική Χορωδία Περάματος, αποτελούμενη από 60εκτελεστές, υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 18.30’ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η Β’ Εορταστική Εκδήλωση με τίτλο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ‘’Τα Πάθη τα Σεπτά’’, Ύμνοι της Μ. Εβδομάδας». Τους Ύμνους θα αποδώσουν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη και ο Βυζαντινός Χορός «ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Δημητρακοπούλου.

Παρακαλείσθε να παρακολουθήσετε αυτές τις Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ώστε με την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία, στην οποία και αυτές θα συντελέσουν, να υποδεχθούμε και να γιορτάσουμε θεάρεστα τις κοσμοσωτήριες μεγάλες εορτές των Αγίων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.