ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΟΡΕΩΝ.

 

Την 8η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη , πανηγυρίζει η Σεβασμία Ιερά γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Το βράδυ της παραμονής, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς μας και παρουσία της Ηγουμένης Χρυσοβαλάντης και σύμπασας της Αδελφότητος της Ι. Μονής, θα τελέσει τον Μέγα Εσπερινό.

Εν συνεχεία και περί ώρα 8.30 μ. μ. στο Σπήλαιο, όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου, θα τελεσθή ολονύκτια Ι. Αγρυπνία.

Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ., θα τελεσθή Αρχιερατικός Όρθρος και ακολούθως πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής θα αποδώσει την δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό, εις τιμή στον Όσιο προστάτη της Κορινθίας και τον αγιασμό στους ιδίους και στους οικείους τους.