Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ κ.ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

104 0557

 

Με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην Κροκίδειο αίθουσα, ακόμα μια προγραμματισμένη σύναξη πνευματικού καταρτισμού με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Ομιλητής ο Καθηγητής του τμήματος της Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ και πρώην Κοσμήτορας κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Απαντήσεις στις προκλήσεις της απιστίας».

Ο κ. Καθηγητής με θεολογική επάρκεια και σαφήνεια έκαμε εκτενή αναφορά στα αίτια της απιστίας και συγκεκριμένα στην ανεπαρκή γνώση των αληθειών του Χριστιανισμού, στην απολυτοποίηση του ανθρώπινου νου, στην επιστημονική ημιμάθεια, στο λαθεμένο αίσθημα της αυτάρκειας, στην φαυλότητα και τέλος στην ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων των Χριστιανών. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της σχέσεως θρησκείας και επιστήμης, στον τρόπο αντιμετωπίσεως ερωτημάτων σχετικά με την δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, στην μετά θάνατον ζωή, στην Θεότητα του Ιησού Χριστού καθώς και στην αγάπη η οποία καθιστά τον Χριστιανισμό μοναδικό έναντι των άλλων θρησκειών. Τελειώνοντας, ο κ. Καθηγητής ξεκαθάρισε πως ο αντίποδας της απιστίας είναι η Πίστη στον Αναστάντα Ιησού, στην μόνη αποκεκαλυμένη αλήθεια η οποία αντέχει στον χρόνο παρά τις οργανωμένες προσπάθειες που γίνονται από πολλά κέντρα αποφάσεων. Η Πίστη στο Θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού βεβαιώνει την ελπίδα του ανθρώπου, δίνει λύσεις στα αδιέξοδα των ανασφαλειών, στην φοβία του θανάτου και απαντά στις αντιφάσεις των αλληλοσυγκρουόμενων ιδεών της εποχής μας.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη με θερμούς λόγους τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Τρίτο για την πληρότητα και την μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του. Ακολούθησε διάλογος και την σύναξη έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους Ποιμένες της Εκκλησίας, οι οποίοι γνωρίζουν πως να προστατεύουν το ποίμνιο από τις προκλήσεις της απιστίας και είναι έτοιμοι να δώσουν λόγο «περί της εν υμίν ελπίδος» (Α' Πέτρου γ' 15)

 104 0540


104 0548


104 0562


104 0563