ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μεγάλων Βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης  στο όμορφο Ελληνοχώρι Κορινθίας.

Πλήθος πολύ του Λαού συγκεντρώθηκε δια να τιμήσει και προσκυνήσει την Αγία Εικόνα των εορταζόντων Αγίων, και το ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης, το οποίο βρίσκεται στον Ναό από το απόγευμα της 19ης Μαΐου προς ευλογία και προσκύνηση του πιστού πληρώματος της ενορίας μας.

Εφέτος , για πρώτη φορά, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να έχουμε ανάμεσά μας, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βερενίκης κκ. Χρυσόστομο, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο!

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του συγκινημένος αναφέρθηκε στην γνωριμία που έχει εδώ και χρόνια με τον προϊστάμενο του Ναού μας , Αρχιμ. Ιωακείμ Βασιλάκο, αλλά και με τον Αρχιμ. Αρκάδιο Ραζνύ , προϊστάμενο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, και για την κοινή παρουσία τους και διακονία τους στον Αλεξανδρινό θρόνο, τόσο στο Κάιρο της Αιγύπτου όσο και στην πολύπαθη Λιβύη. Ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Κορίνθου κκ. Διονύσιο για την αγάπη του ,και την ευλογία του , να τελέσει την Θεία Λειτουργία στην φιλόξενη επαρχία του.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρεσχέθη εόρτιο γεύμα στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού μας.

Χρόνια Πολλά αδελφοί! (εκ του Ιερού Ναού)