«ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017» «ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ 26ου ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

 

 

114 5202

 

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, το 26ο Ιερατικό Συνέδριο, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, Χειροθέτησε σε Οικονόμους – Σταυροφόρους τους π. Νικόλαο Καλογεράκη, Εφημέριο Ι. Ναού Ζοοδόχου Πηγής, π. Γεώργιο Μηνά, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Λυκοποριάς και π. Γεώργιο Γκουρβέλο, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Κάτω Τρικάλων.

Ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Νικόλαος Μπιθαράς, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Κορίνθου, και με θέμα: «Ο Απ. Παύλος ως Ποιμήν», ο οποίος με Αγιογραφικές και Ιεροχρυσοστομικές αναφορές ανέπτυξε και τεκμηρίωσε το θέμα του, τονίζοντας ότι ο Απ. Παύλος ευαγγελίζεται τον Χριστό και ταυτόχρονα με επισκέψεις προσωπικώς ή των συνεργατών του Αποστόλων ή δι᾿ επιστολών του στις κατά τόπους Εκκλησίες ποιμαίνει όσους πιστεύουν εις Χριστόν. Ο Ίδιος δεν είναι μόνο Διδάσκαλος και Παιδαγωγός εις Χριστόν αλλά κυρίως Πατέρας, που αγαπούσε εμπόνως τα πνευματικά του παιδιά, τα οποία «δια του Ευαγγελίου» (πρβλ. Α΄Κορ. δ΄, 15) Αυτός εγέννησε. Τονίζει ο Απόστολος ότι η σωτηρία των ανθρώπων επιτυγχάνεται εντός της Εκκλησίας και δια της Εκκλησίας, που είναι «Σώμα Χριστού», έτσι οι Χριστιανοί είναι εν Χριστώ, ως μέλη του Σώματος Αυτού, αλλά και αλλήλων μέλη. Κατά τον Ι. Χρυσόστομο ο Απ. Παύλος είναι πρότυπο Ποιμένος, αφού κανείς άλλος δεν αγάπησε τον Χριστό όπως Αυτός και κατ᾿ αυτό τον τρόπο η αγάπη προς τον Χριστόν και τους «αδελφούς» του Χριστού αποδεικνύεται ο καλύτερος τρόπος διαποιμάνσεως.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ μέρους των Ιερέων μας, στους οποίους απάντησε εύστοχα τόσον ο ομιλητής όσον και ο Μητροπολίτης μας.

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής Κορίνθου, αλλά και του καλύτερου τρόπου διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουλίου 2017. Επίσης έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι «πνεύμα ομονοίας και ενότητας πρέπει να βγαίνει προς τα έξω», ώστε και δια λόγων αλλά κυρίως δι᾿ έργων να κηρύττεται Χριστός και Αυτός Εσταυρωμένος και να παραμυθείται έτσι ο δεινώς χειμαζόμενος Λαός.

 

114 5177

114 5190

114 5191

114 5194