ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

Γίνεται γνωστό ότι, σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό εορτολόγιο, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος.

Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Επομένως, για να τιμηθεί κι’ εφέτος ο Άγιος, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων, θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία Του. Κατατοπιστικά γίνεται γνωστό ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία, όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά, μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα, στο ήθος, στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

Γι’ αυτό παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την Κυριακή 27η Δεκεμβρίου 2015, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ώστε να τιμηθούν οι εορτάζοντες Άγιοι Ιάκωβος, Ιωσήφ ο μνήστορας και ο προφήτης Δαυΐδ αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.