Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ».

 

Στην  14η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21η Μαρτίου 2015 στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», ομίλησε ο κ. Δημήτριος Ράπανος, Θεολόγος - Φιλόλογος με θέμα: «ΕΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ».

Αναφερθείς ο ομιλητής στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τόνισε την αναγέννηση και παλινόρθωση του ανθρωπίνου γένους δια της Ενανθρωπίσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ενώ κατέδειξε πως η ανόρθωση του Γένους μας συνετελέσθη με αιματηρούς αγώνες προς αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, τους οποίους «επυροδότησαν» η καλλιέργεια της Εθνικής συνειδήσεως και η ανόθευτος Ελληνική γλώσσα μέσω της αληθούς Πίστεως και διά της λειτουργίας του «Κρυφού Σχολειού» και της παρουσίας των φωτισμένων διδάχων του Γένους μας, με πρώτο τον Εθνοϊερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, ως και άλλους, χωρίς να απομειώσει την προσφορά των αφανών ηρώων, που αγωνίσθησαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία».   

Τον εκλεκτό ομιλητή συνεχάρη με θερμούς λόγους, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ιστορία είναι αυτή που χαράσσει την πορεία ενός Λαού, την οποία και θα πρέπει να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε. Η Εκκλησία στην διαδρομή του Γένους μας ανά τους αιώνες κράτησε την Εθνική συνείδηση ακέραιη διατηρώντας ανόθευτα το όμαιμον, το ομόγλωσσον και το ομόπιστον και ευχήθηκε, κλείνοντας, η Εθνική μας Επέτειος της 25ης  Μαρτίου 1821 να αποτελέσει ευκαιρία αναγεννήσεως ως Έθνος στους δύσκολους καιρούς, που διέρχεται η Πατρίδα μας.

 

100 7346

 

100 7343

 

100 7373