Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ Ι. ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 

101 6430

Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, μνήμη του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Μετόχιο της προτύπου Ιεράς Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι.

     Πλαισιούμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων και με την συμμετοχή και άλλων Μοναχών εκ των εγγύς του Ι. Μετοχίου Μοναστικών Καθιδρυμάτων ως και πλήθους προσκυνητών προσέφερε την Αναίμακτον Ιερουργίαν ενώ τους Ιεροψαλτικούς χορούς διακόνησαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχ/κός Επίτροπος της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς μας. Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαῒδης ως και πολλοί από τους διδάσκοντες και εργαζόμενους στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μονής.

     Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαριστώντας τον Ιεροκήρυκα για την Θεολογική σκέψη του και τους εποικοδομητικούς και επιστηρικτικούς λόγους του, ευχήθηκε τα πρέποντα στην Ηγουμένη την αδελφότητα της Ιεράς Μονής αλλά και στους ευλαβείς προσκυνητές.

     Επακολούθησε κατά το έθος μοναστηριακό «κέρασμα» και πανηγυρική τράπεζα.

     Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Προφ. Ηλιού Ζαχόλης της Ι. Μητροπόλεώς μας, κατά την Θ. Λειτουργία στο Ι. Μετόχιο του Αγίου Γερασιμου στα Μεντουργιάνικα, εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, προέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα μεταφέρων και τις Αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας στην Αδελφότητα και τους συμπανηγυριστές.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ