Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΣ κ. ΗΛΙΑΣ ΓΕΡΑΡΗΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΟΣ».

 

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στην «Κροκίδειο Αίθουσα», πραγματοποιήθηκε η 15η συνεδρία της  Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  για το έτος 2014-2015. Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, Θεολόγος κ. Ηλίας Γεραρής, ο οποίος επανέλαβε την εισήγησή του με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός, ένα σύγχρονο κοινωνικό άγος», αντικαθιστώντας τον απουσιάζοντα, λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων του, στο εξωτερικό, Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με  επίσημες μελέτες, που πραγματοποίησαν επιστήμονες, ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και αναφέρεται στη χρήση βίας (λεκτικής, κοινωνικής, σωματικής ή ακόμη και ηλεκτρονικής  μέσω του διαδικτύου ή και μηνυμάτων δια των κινητών τηλεφώνων) με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Ο κ. Γεραρής με την εμπειρία του, ως παιδαγωγός, επεσήμανε τον ρόλο των γονέων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους  βίαιων συμπεριφορών, μέσω της ενθάρρυνσης των νέων μας, για συμμετοχή στα κοινά και με την προβολή σωστών προτύπων συμπεριφοράς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς του, κατέληξε ο ομιλητής, συνέστησε δε στα παιδιά να μην φοβούνται, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να μάθουν να αντιδρούν με κόσμιο τρόπο και να ενημερώνουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους για ο,τιδήποτε τους απασχολεί.

Τον ομιλητή ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος για την επανάληψη της εισηγήσεώς του και ευχήθηκε να εκλείψουν τέτοιου είδους αρνητικά φαινόμενα, (όπως το πρόσφατο, το οποίο έχει συγκλονίσει την Πατρίδα μας). Η  Εκκλησία μας μέσα από την Ορθόδοξη αγωγή – Κατήχηση, που επιτελεί, καλλιεργεί στον άνθρωπο τις Χριστιανικές αρετές, προβάλλοντας τα χρηστά ήθη και τις αξίες, οι οποίες τον θωρακίζουν για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, που λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, που ομίλησαν στην φετινή Σχολή Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, ανήγγειλε την μετάθεση της καταληκτικής συνεδρίας με ομιλητή τον Υποστράτηγο  κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη και με θέμα: «Διαδικτυακή συμπεριφορά υψηλού κινδύνου»  σε χρόνο, που θα προσδιοριστεί με σχετική ανακοίνωση, ευχήθηκε δε εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα όπως θεοφιλώς εορτάσωμεν αυτές.

 

100 8050

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ