Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ κ. ΜΕΛΠΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.

 

Η Ιερά Μητρόπολή μας, συμμετέχουσα στον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας μας, θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, ώρα 18.00, στην «Κροκίδειο Αίθουσα», επίκαιρη ομιλία με ομιλήτρια την συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κ. Μέλπω Παπαδοπούλου και θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ως παιδαγωγοί». Η εκλεκτή ομιλήτρια και πολύπειρη παιδαγωγός θα επιχειρήσει να μας αναλύσει πώς οι θεοφώτιστοι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες αντελήφθησαν την σημασία της Παιδείας, η οποία πρέπει να αποβλέπει πρωτίστως στην κατά Χριστόν διάπλαση των διδασκομένων χρησιμοποιώντας ό,τι καλό ενυπάρχει και στους «θύραθεν» αλλά και στην απόκτηση γνώσεων, αφού και οι ίδιοι υπήρξαν κυριολεκτικά σχεδόν «πανεπιστήμονες»!

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία, που πραγματοποιείται στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ώστε όλοι μας να παραδειγματιστούμε από την διδασκαλία των «Τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος», να προβληματιστούμε για τον «θεανθρωποπλαστικό» ρόλο που πρέπει να έχει η Παιδεία μας και να διδαχθούμε από την κατά Θεόν σοφή διδασκαλία τους τον τρόπο ανατροφής των παιδιών μας με Χριστιανικές αρχές - αξίες και με την καλλιέργεια των αρετών, χωρίς όμως να υστερούν αυτά και σε γνώσεις, απαραίτητες για την περαιτέρω ανέλιξή τους αλλά και την πρόοδο της Κοινωνίας γενικότερα.

Τον εποικοδομητικό διάλογο, που θα ακολουθήσει, θα συντονίσει, όπως πάντα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.