Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΟΙΔΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC01925

 

Στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου λειτούργησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έχει καθιερώσει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να τελεί την Θ. Λειτουργία στο Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προαπελθόντων συγγενών μας, που αναπαύονται εκεί, αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων», που αναμένουν την «κοινήν ανάστασιν» της Πίστεώς μας.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι έσπευσαν να συμμετάσχουν στην Θ. Λειτουργία, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι, εάν οι πιστοί μείνουν εδραίοι στην διδασκαλία του Χριστού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν γιατί είναι μαζί με τον Χριστό και Αυτός θα τους προστατεύσει και θα τους αναστήσει, όπως ακριβώς έπραξε με τον Άγιο Λάζαρο. Επεσήμανε ακόμα ότι οφείλουμε να ενθυμούμεθα τους προπάτορές μας και να τους μιμούμεθα στην βιωτή και στην πίστη τους.  

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, και πριν άπαντες κατευθυνθούν προς τον προαύλιο χώρο για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αιωνίας μνήμης των προσφιλών τους, οι οποίοι κείτονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως, ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν της Κοινής Αναστάσεως και να τύχουν της αιώνιας Ευφροσύνης!  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ